Pogled u bajkoviti studio Normante Ribokaite

Živimo u svetu fotografija, gde baš svako, od deteta do stare osobe, može d auzme telefon ili fotoaparat i zaustavi trenutak svog života ili postojanja, podeli ga na društvenim mrežama i oseti se kao manje ili više uspešan umetnik. 

 Kao i u svakom drugom mnoštvu ima sjajnih, živopisnih ličnosti kojima se hobi pretvara u strast, način da se izraze, pristupe životu. Nekima fotografija postaje način života. Uživaju u tome što rade, a njihova dela nalaze put do srca gledalaca. 

Tim malobrojnim umetnicima blagoslovenih talentom da vide i zabeleže pripada Normante Ribokaite, fotografkinja koja živi u Dusetosu, gde radi kao kustos Umetničke galerije Centra za kulturu. 

 Normante Ribokaite uspešno sledi misao Anri Kartje Bresona da dobru fotografiju karakteriše linija koja spaja prirodu, srce i oko.

Dusetos je malo umetničko selo u Litvaniji koje je zahvaljujući fotografijama  Normante Ribokaite steklo svetsku popularnost. Bajkoviti pejzaži i sumaglice nad jezerom Sartai privukli su pažnju žirija mnogih svetskih festivala fotografije. Normante uspešno sledi misao Anri KArtje Bresona da dobru fotografiju karakteriše linija koja spaja prirodu, srce i oko.

Vilija Visockiene

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *